advertentie Delta Fiber week 49 header

Benders en Jumbo starten nieuw winkelconcept in Blerick

Nadat Venlo met Beej Benders een nieuwe winkelformule kreeg met de combinatie van verswinkel en horeca, kondigen ondernemer Geert Benders en Jumbo een nieuw winkelconcept aan in het centrum van Blerick.

Versbereide maaltijden

Ook in Blerick staat een combinatie van een reguliere supermarkt met versproducten en versbereide maaltijden centraal. Vorige week werd al bekend dat Geert Benders een samenwerking aangaat met Jumbo. Zijn twee supermarkten in Venlo en Blerick worden medio 2019 omgebouwd tot Jumbo-supermarkt.


Beej Benders blijft bestaan. Voor personeel verandert niets en lokale leveranciers blijven behouden. Voor het nieuwe winkelconcept in het Blerickse centrum leunen de initiatiefnemers op eerder opgedane kennis bij Beej Benders en La Place, dat ook eigendom is van Jumbo. Waar het nieuwe concept gaat landen is nog niet bekend. 

Bestaande locatie

De meest logische plek is de huidige Jumbo-supermarkt in winkelcentrum Onder de Wieën. Financieel directeur Ton van Veen van Jumbo zegt dat er echter ook andere locaties in het Blerickse centrum worden bekeken. 'Binnen een paar maanden moet dat duidelijk worden. De vestiging in Blerick was tot voor kort een franchise onder de Jumbo-vlag. Wij hebben de afgelopen maanden gesprekken gevoerd met de eigenaar en besloten die supermarkt over te nemen. Dat wordt nu een filiaal van onszelf.' Daarmee is de weg vrijgemaakt voor het nieuwe concept. En als dat op een andere locatie komt, verdwijnt de winkel op de huidige plek.

Geert Benders en Jumbo denken dat het zeker twee jaar duurt voordat de nieuwe winkelformule in Blerick in bedrijf is.