advertentie Obesitas kliniek header januari

Bende van Venlo-leider Frenkie P. weggestuurd uit gevangenis

De Sittardse gevangenis is klaar met het gedrag van Frenkie P. (47), leider van de Bende van Venlo. Hij is na een reeks incidenten overgeplaatst naar een andere gevangenis.

Dat blijkt uit informatie van L1. 

Wangedrag

Dat meldt 1Limburg. Frenkie P. zou afgelopen donderdag een medewerker van een energiebedrijf in het gezicht gehoest hebben. Frenkie liep de man tegen het lijf terwijl hij onderweg was naar de luchtplaats. Toen hij op zijn gedrag werd aangesproken, hoestte Frenkie ook in het gezicht van de beveiliger. Vervolgens zou hij ongepaste taal hebben gebruikt richting personeel.

L1 zegt dat een woordvoerder van de gevangenis de incidenten bevestigt, maar vanwege privacy wordt zijn locatie niet bekend gemaakt. 

Alphen aan de Rijn

Uit bronnen zou blijken dat Frenkie P. na die incidenten in een isoleercel is geplaatst. Niet lang daarna zou hij overgeplaatst zijn naar een gevangenis in Alphen aan de Rijn. Uiteindelijk is het de bedoeling dat hij zijn straf uitzit in de inrichting van Vught.

Levenslang

De Bende van Venlo-leider is in 1994 tot levenslang veroordeeld. Hij heeft de moord van Ibrahim Karaca, Jeu Wissink, het bejaarde echtpaar Van Rijn, drie onbekend gebleven slachtoffers en nog een hoop andere delicten op zijn naam staan. Hij ging in 1997 in hoger beroep, maar tevergeefs. Ook daar werd hij tot levenslang veroordeeld. Sindsdien verbleef hij in de gevangenis van Sittard.