advertentie VieCuri Mooi

Belhamels organiseren geen vastelaovesactiviteiten komend seizoen

Ook carnavalsvereniging De Belhamels in Belfeld organiseert komend seizoen geen vastelaovesactiviteiten. De vereniging ziet geen mogelijkheden binnen de coronaregels.

Het bestuur laat weten dat ze begrijpen dat het besluit veel impact heeft. 'Juist in deze tijd kan de vastelaovend voor een stuk verlichting zorgen. Maar aangezien het virus nog steeds aanwezig is en er nog geen vaccin voorhanden is, is het onmogelijk om op anderhalve meter, zonder gezondheidsrisico's, een spontaan feest te organiseren waarmee recht kan worden gedaan aan alles waarvoor vastelaovend staat.'

Hoogheden

Het seizoen 2020-2021 wordt helemaal doorgeschoven naar het seizoen 2021-2022. Prins Roland I, boerenbruidspaar Mikel en Sanne en hun getuigen Roy en Ankie blijven een jaar langer aan als hoogheden. Er komt komend jaar ook geen jeugdprins uit in Belfeld.

Stadsdelen

Eerder besloten de verenigingen in Velden, Tegelen en Hout-Blerick al om komend seizoen geen reguliere activiteiten te organiseren. In die stadsdelen wordt gezocht naar alternatieven die passen binnen de op dat moment geldende coronaregels.