advertentie Obesitas

Belfelds bedrijf schakelt over op productie desinfecterende middelen

Veel bedrijven schakelen in tijden van corona over op het maken van producten die op dit moment hard nodig zijn in de zorg. Ook de Belfeldse Helichem Groep wil dat doen.

Het bedrijf maakt normaal gesproken wasmiddelen, afwasmiddelen en ovenreinigers. Een aantal winkels in het buitenland waar Helichem aan levert, is op dit moment dicht en dus is de vraag gedaald. Die vraag is er in de zorg en bij winkels en groothandels juist wel naar desinfecterende middelen, zoals handgel.

Platgebeld

'Dat zijn producten die we normaal niet in ons assortiment hebben maar waarvoor we nu worden platgebeld', zegt directeur Floor Vossen. Er is inmiddels toestemming van het ministerie om de middelen te produceren. Toch gebeurt dat nog niet in grote hoeveelheden. De productiecapaciteit heeft het bedrijf, maar het is lastig om aan verpakkingsmaterialen en grondstoffen te komen.

Schaarste

'Bij grondstoffen is er een schaarste', zegt eigenaar Henk Vossen. 'De ontsmettingsmiddelen die gebruikt worden bestaan voor een groot deel uit alcohol en daar is een enorme schaarste aan. Bovendien is de prijs ongeveer verviervoudigd de laatste drie weken, dat is een kwestie van vraag en aanbod.'