advertentie

David Hup

Belfeld krijgt geldautomaat in vestiging bibliotheek

Er komt een geldautomaat in de vestiging van de bibliotheek in gemeenschapshuis De Hamar in Belfeld. Het dorp zit zonder sinds de geldautomaat aan de Schoolstraat begin dit jaar werd weggehaald.

Plofkraak

De eigenaar van het pand aan de Schoolstraat, waar de automaat zat, verlengde het aflopende huurcontract met de Rabobank niet uit angst voor een plofkraak. Veel Belfeldenaren moesten daardoor naar Reuver of Tegelen om te pinnen en drie Belfeldse raadsleden kwamen in actie.

Toegankelijk

De bibliotheek hoorde van het probleem en ging vervolgens het gesprek aan met de gemeente en de Rabobank. Resultaat is dat er eind april een Geldmaat komt in de vestiging in De Hamar, waar mensen geld kunnen pinnen en storten. Directeur Geja Olijnsma van de Bibliotheek Venlo geeft aan dat die toegankelijk is op de tijden dat het gemeenschapshuis open is. Dat is dus ook in de avonduren en weekends als er wordt gesport in De Hamar. 'En het is aan het dorp om het gemeenschapshuis open te houden. Zo is er ook sprake van een soort wederkerigheid', aldus Olijnsma.

Veilig

Jos Hoezen (CDA) was in januari een van de drie Belfeldse raadsleden die zich sterk maakten voor de komst van een nieuwe geldautomaat. Hij is blij dat de Belfeldenaren snel weer in hun eigen dorp kunnen pinnen en noemt het 'een goede en veilige oplossing'.