advertentie Miso Oriental Header

Belfeld wil eigen vlag eindelijk laten zien

De Belfeldse vlag moet zichtbaar worden in het dorp. Het ontwerp van de vlag ligt er al 38 jaar en toch weten weinig mensen hoe dat eruit ziet.

Een kleine veertig jaar geleden werd de Belfeldse vlag ontworpen in opdracht van de toenmalige gemeente Belfeld. Er werden er destijds vier vlaggen besteld, onder meer voor bij het gemeentehuis en de entree van het dorp, maar die belandden snel in de kelder.

In Belfeld bestond al langer de wens om de vlag in ere te herstellen. Het was een van de punten die naar voren kwamen uit de ambitieboeken die afgelopen jaren gemaakt zijn in het dorp. De werkgroep Trots op Belfeld pakte dit idee op. ‘Dit is nou echt iets waar we de gemeente Venlo niet bij nodig hebben en wat we zelf kunnen in Belfeld’ aldus Bertil Hoezen van Trots op Belfeld.

Saamhorigheidsgevoel

De vlag wordt maandag gepresenteerd aan dorpswethouder Frans Schatorjé. Hoezen hoopt dat Belfeldenaren massaal de vlag aanschaffen en in de maanden juli en augustus uithangen, tot de kinderen weer naar school gaan. Dit moet het saamhorigheidsgevoel in het dorp te bevorderen.  Jos Wetzels van Trots op Belfeld is niet bang dat de vlag wederom in de vergetelheid raakt, net als 38 jaar geleden. ‘Nu is het allemaal anders, nu zijn we deel van de gemeente Venlo. We zijn trots op ons eigen dorp. En dan krijg je ook de behoefte aan een eigen vlag.'