advertentie

Belangrijke zomermaanden voor wijk Q4

Het worden belangrijke weken voor de ontwikkeling van de Venlose wijk Q4. Zo wordt er beslist over de bouwkavel bij Helschriksel en na de zomer begint de aanleg van het park op de Lage Loswal.

De afgelopen maanden ging de discussie in Q4 vooral over de toekomst van de huidige huurders van de gemeentelijke panden in de wijk. Mochten die wel of niet blijven, kregen die wel of niet de kans het pand van de gemeente te kopen? Een impasse dreigde, tot de ondernemers zich verenigden en met eigen plannen naar de gemeente stapten.

Constructie

Het resultaat is nu dat de gemeente aan de Maaskade binnen een jaar wil overgaan tot verkoop aan de huidige huurders. De gebouwen daar verkeren volgens Venlo immers nog goede staat. Anders ligt de situatie in de Bolwaterstraat. Daar hanteert de gemeente een periode van vijf jaar om tot verkoop aan huidige huurders over te gaan. De komende twee jaar worden waar nodig gebouwen constructief verbeterd.

Groen

Venlo verwacht dus na de zomer te kunnen starten met de aanleg van het park op de Lage Loswal. De aanbesteding daarvoor loopt. Nog meer groene plannen liggen er voor het kavel aan het Helschriksel. Voor die plak grond heeft de gemeente eigen plannen voor woningbouw. Maar Venlo daagde partijen ook uit om met een beter plan voor het terrein te komen. Dat deden architect Joost Reijnen en ontwikkelaar Marco Baetsen. Zij presenteerden een plan dat voorziet in een woningblok met veel groene begroeiing. Want juist dat laatste ontbreekt in de wijk. Het Venlose college beslist in augustus of dat plan inderdaad de voorkeur boven het eigen plan krijgt.

advertentie

Lees ook deze artikelen