Bekendmaking Venlonaer van 't Jaor in seizoensafsluiting Nedinscoplein

Wie is de Venlonaer van 't Jaor 2019? Die vraag wordt vandaag beantwoord in Nedinscoplein. Het is de laatste uitzending dit seizoen.

Voorzitter Toine Hazenbosch maakt namens de Stichting Venlonaer van 't Jaor bekend wie de eretitel krijgt. De Venlonaer van 't Jaor schuift daarna ook zelf aan. De titel is bedoeld voor mensen of organisaties die Venlo ook buiten de stad op de kaart hebben gezet. Inwoners van de gemeente konden een kandidaat nomineren en het bestuur van de stichting heeft uit alle kandidaten een keuze gemaakt.

Terugblik

In de seizoensafsluiting van Nedinscoplein kijken we bovendien terug op het vreemde half jaar dat we achter de rug hebben. Stadschroniqueur Sef Derkx beschreef wekelijks in zijn column Aevel hoe Venlo veranderde in tijden van corona en deed bovendien onderzoek naar hoe de pest de stad lang geleden in zijn greep had. Venlonaar Rob Nollé woonde en werkte op Aruba tijdens de coronauitbraak en zag welke grote gevolgen de lockdown heeft voor het eiland. Inmiddels is hij terug in Venlo.

Muziek

Nedinscoplein is vanaf half zes te zien op Omroep Venlo. Meepraten kan via Facebook. De muziek komt deze keer van Anke en Nienke Jacobs van de band Jane.