Bastiaans schiet VVV naar kwartfinale beker

VVV heeft de kwartfinale van het bekertoernooi bereikt door een 1-0 overwinning op Go Ahead Eagles. De jonge Aaron Bastiaans maakte in de eerste helft de enige treffer.

Trainer Hans de Koning stuurde een sterk gewijzigd elftal het veld in. Onder anderen Kirschbaum, Da Graca, Post, Giakoumakis, Machach en John zaten op de bank. Bastiaans, Roemer en Coric konden rekenen op een basisplaats.

25 jaar geleden

Het doelpunt van Bastiaans viel na ruim een half uur spelen. De buitenspeler kapte een tegenstander uit en schoot de bal fraai met links in de hoek. VVV mocht niet klagen dat het bij 1-0 bleef. Met name Mulenga kwam namens Go Ahead een paar keer in kansrijke positie. Hij raakte voor rust de paal en stuitte na de pauze op doelman Delano van Crooij. Bij VVV werd Jafar Arias een keer onterecht teruggevlagd vanwege buitenspel. De spits kopte bovendien een goede voorzet van Bastiaans over.

Scoren deden de Venlonaren dus niet meer, maar de ploeg uit Deventer net zo min en daardoor mag VVV zich voor het eerst sinds het seizoen 1995/1996 kwartfinalist noemen. Een kwart eeuw geleden was Roda JC daarin te sterk. Komend weekend is de loting.