advertentie Viecuri Mooi

Basisschool Sterrenpad dicht vanwege corona-uitbraak

Basisschool Sterrenpad in 't Ven gaat vanaf donderdagochtend anderhalve week op slot. Het coronavirus heeft flink om zich heen gegrepen op de school. Veel kinderen en leerkrachten zijn positief getest op het virus.

Vandaag bleek een leerkracht van groep 3 besmet te zijn met het coronavirus. Daarmee kwam die klas zonder leerkracht te zitten en bleven er nog maar twee van de acht klassen over die les kregen op school. Tot vandaag waren er al in meerdere klassen besmettingen onder leerlingen of leerkrachten geconstateerd. Eén klas was net terug uit quarantaine. Na de meest recente besmetting heeft de directie het besluit genomen om de school te sluiten tot op zijn minst maandag 26 april. In een brief aan de ouders laat directeur Boris Seuren weten dat het besluit is genomen na overleg met de GGD. Seuren hoopt de situatie op school met de sluiting te 'resetten, zodat we hopelijk binnenkort op een veilige en stabiele manier weer open kunnen gaan', staat in de brief.

Geen symptomen

Seuren zegt in de brief dat er veel leerlingen op school zijn die weliswaar geen symptomen vertonen maar toch positief testen op corona. De GGD adviseert leerlingen van klassen die deze week wel op school zijn geweest daarom om zich te laten testen. Verder schrijft de directeur dat het belangrijk is om de schouders er onder te zetten om de situatie onder controle te krijgen. 'Hierbij is het belangrijk dat het aantal contacten van iedereen beperkt blijft. Het is niet aan ons om hierin iets te verbieden, maar het zou fijn zijn als kinderen komende periode niet deelnemen aan groepsactiviteiten zoals sporten/samenspel. Dit voorkomt een verdere verspreiding', staat er in de brief.

Lastig besluit

Seuren was niet bereikbaar voor commentaar. Directeur Peter van Eijk van de koepel Fortior, waar Sterrenpad onder valt, spreekt van een lastig maar onvermijdelijk besluit. 'De situatie verandert bijna per uur. De kinderen besmetten elkaar en het feit dat ze positief zijn zonder symptomen maakt het extra lastig. Het is een lastig besluit, en we vragen veel van de ouders maar dit is het beste voor nu', zegt Van Eijk.