advertentie

Basisscholen vanaf 11 mei weer open; geen evenementen tot 1 september

Basisscholieren kunnen vanaf 11 mei weer voor de helft van de tijd naar school. Alle evenementen tot 1 september gaan niet door.

Evenementen

Dat betekent dat in Venlo onder meer het Zomerparkfeest en Stereo Sunday niet doorgaan. Veel andere evenementen waren in een eerder stadium al afgelast. Ook het seizoen voor het betaald voetbal in Nederland zit er definitief op. De KNVB moet bepalen hoe de huidige competitie wordt beslist. Voor VVV, dat dertiende staat, lijkt het in ieder geval te betekenen dat de club ook volgend seizoen in de Eredivisie speelt.

Onderwijs

De basisscholen gaan na de meivakantie, op 11 mei, weer voor de helft open. De precieze uitwerking daarvan wordt per school bepaald. Het kan bijvoorbeeld betekenen dat de helft van de kinderen de ene dag naar school gaat en de andere helft de andere dag. Leerkrachten en personeel kunnen zich laten testen. Mensen die tot risicogroepen behoren, hoeven niet voor de groep te staan. Ook moeten leerkrachten en leerlingen met klachten thuis blijven.

De buitenschoolse opvang volgt de basisscholen. De kinderopvang en het speciaal onderwijs in de basisschoolleeftijd (tot en met 12 jaar) gaan vanaf 11 mei volledig open.

Sporten

Ook de regels voor gezamenlijk sporten worden versoepeld voor kinderen. Tot en met 12 jaar mogen kinderen in groepsverband sporten. Ze mogen ook trainen, maar spelen nog geen officiële wedstrijden omdat daarvoor gereisd moet worden. Kinderen van 12 tot en met 18 jaar mogen ook weer samen buiten sporten, maar moeten daarbij wel anderhalve meter afstand houden.

Andere maatregelen

Een aantal andere maatregelen, zoals de sluiting van de horeca en het niet toelaten van bezoek in de verzorgingstehuizen, blijft drie weken langer van kracht. Tandartsen en mondhygiënisten mogen weer open, dat geldt niet voor kappers en schoonheidssalons.

advertentie

Lees ook deze artikelen