advertentie

Bakker vlucht voor hoogwater

De zandzakken en dompelpomp liggen nog bij de ingang van bakkerij Magnefik aan de Maasstraat in Steyl. Tot voor kort maakten Boris en Debbie Tillemans hier wekelijks hun desembrood. Tot er afgelopen vrijdag plotseling een brief op de deurmat viel.

‘In eerste instantie hebben we gezorgd dat de kinderen werden opgehaald,’ zegt Debbie. ‘Daarna is Boris begonnen met het ontmantelen van de bakkerij’.  Blijven aan de Maasstraat was niet echt een optie voor het bakkersechtpaar. ‘We hoorden van mensen die het hoge water in 1993 en 1995 hadden meegemaakt dat het toen hier dik een meter in de kelder stond,’ zegt Debbie.

Autogarage

Via een oproep onder vrienden en kennissen kwam het stel uit bij een gerenoveerde autogarage aan de Straelseweg in Venlo. En daar is de bakkerij sinds deze week weer opgebouwd. En bakken in die voormalige autogarage Heerkens, is toch net wat anders werken dan de bakkerskelder in Steyl. ‘Het valt nog best mee. De routine die er thuis is, dat je weet waar alles staat, die is er nog niet. Dat zal nog wel komen', zegt bakker Boris. Het stel heeft besloten nog even in Venlo te blijven. Nu de kelder in Steyl leeg is, heeft het stel besloten de zaak eerst grondig te renoveren.

Buurtapp

De komende weken zijn Debbie en Boris daarom nog te vinden in Venlo. En dat is de buurt niet ontgaan.  ‘Het assortiment is rondgegaan op de buurtapp. Daar is heel goed op gereageerd, donderdagmiddag om twaalf uur komen de mensen hier hun brood afhalen,’ vertelt Boris. ‘Daarna ga ik naar Steyl, voor de mensen die daar hun brood hebben besteld.’