Foto: VVV-Venlo

AZ loopt weg bij VVV na rode kaart Kum

VVV is er vanavond niet in geslaagd om punten te pakken tegen AZ. In een kleine tien minuten tijd ging het kort na rust helemaal mis, onder meer doordat Christian Kum een rode kaart pakte.

Grieks doelpunt

AZ was ook in de beginfase duidelijk de betere ploeg. Een paar minuten nadat de paal en de teruggekeerde doelman Kirschbaum VVV nog voor een tegentreffer hadden behoed, was het Karlsson die de Alkmaarders op voorsprong zette. VVV kwam tien minuten later op gelijke hoogte uit een dood spelmoment. Christos Donis (foto) kopte een vrije trap van Vito van Crooij binnen. De treffer zorgde ervoor dat de wedstrijd kantelde en VVV beter in het spel kwam. Een goede kans kort voor rust was niet besteed aan Zinédine Machach.

Rood voor Kum

De Venlonaren, met Arjan Swinkels (36) en Christian Kum (35) als centraal verdedingsduo in plaats van de niet volledig fitte Roy Gelmi en Kristopher Da Graca, zagen na de pauze hoe AZ weer het initiatief nam. De 1-2 van Evjen in de 56ste minuut kwam met wat geluk tot stand, tien minuten later was het duel beslist. Eerst kreeg Kum een rode kaart voor het neerhalen van de doorgebroken Boadu en even later zorgde diezelfde Boadu liggend voor de 1-3. De spits van AZ tekende kort voor tijd zo ongeveer op de doellijn voor de 1-4, nadat Kirschbaum nog een hand kreeg achter de inzet van Wijndal.

Door de nederlaag blijft VVV veertiende in de Eredivisie.