advertentie

Avondklok kapt zwembaddebat voortijdig af

'Het is niet bevredigend, maar we moeten de vergadering in verband met de tijdsdruk afsluiten. We komen erop terug', besloot burgemeester Antoin Scholten het zwembaddebat woensdagavond.

Concreet werd de gemeenteraad gevraagd een voorkeur uit te spreken over het nieuw te bouwen zwembad in Blerick. De zwemverenigingen zien graag een vijftigmeterbad en een twintigmeterbad gebouwd worden. Omdat de bouw van die variant ten koste gaat van een deel van de ligweide van het buitenbad pleit de Stichting Buitenbad Groot Venlo voor de optie die voorziet in twee 25-meterbaden in combinatie met een therapiebad.

Geen vijftigmeterbad

De partijen gaven in ieder geval aan dat de voorkeur uit zou moeten gaan naar het plan voor de twee 25-meterbaden in combinatie met het therapiebad. Ook gaf de raad de opdracht mee aandacht te hebben voor het buitenbad in de uitwerking van de plannen. Daarnaast werden er nog verschillende vragen gesteld aan verantwoordelijk wethouder Alexander Vervoort, tijd voor antwoorden was er dus niet meer.

Nieuwe vergadering

Die antwoorden worden nu schriftelijk gedeeld met de gemeenteraad. De partijen hebben dan de mogelijkheid in februari verder te praten over de toekomst van het zwembad, de aanbesteding om te komen tot het nieuwe zwembad zal daarom niet in februari starten zegde Vervoort toe. 

Avondklok

Dat de avondklok belangrijk werd komt omdat de gemeenteraad van Venlo fysiek vergadert wanneer er besluiten moeten worden genomen. Daarvoor wordt De Maaspoort afgehuurd zodat ook de anderhalve meter afstand gewaarborgd kan worden. Om problemen met de avondklok voor te zijn, was de vergadering  om 17.00 uur begonnen. Dat mocht na een uitgebreid rondje mondelinge vragen en debatten over een krediet voor Museum van Bommel van Dam en de toekomst van het zwembad dus niet baten.