advertentie Viecuri Mooi

Audrey Jacobs Nederlands kampioen kogelslingeren

Audrey Jacobs is Nederlands kampioen geworden op het onderdeel kogelslingeren. Ze komt uit voor atletiekvereniging Scopias, die op het NK vijf medailles in de wacht sleepte.

Het gaat om één gouden, twee zilveren en twee bronzen medailles voor de vereniging. Twee van die medailles staan op naam van Audrey Jacobs.

Kogeltalent

Jacobs trapte het NK voor jongeren onder de 18 jaar voor de vereniging op vrijdag af met kogelslingeren. Ze slingerde een afstand van 61,31 meter, waarmee ze een ruime voorsprong op de nummer twee had. Hiermee sleepte ze haar eerste medaille in de wacht. 

Naast kogelslingeren wist Jacobs ook op een ander kogelonderdeel indruk te maken. Met kogelstoten gooide ze een persoonlijk record van 14,75 meter en werd ze tweede.

Nog meer talent

De 13-jarige Bente Jacobs gooide ook hogen ogen op het NK; zij werd derde op de 100 meter sprint in een tijd van 12,68 seconden. 

Op zaterdag plaatste Lynn Behnke zich voor de finale van de 400 meter sprint van zondag. Daar was ze goed voor de zilveren medaille in een tijd van 57,29 seconden.

De vijfde medaille voor de vereniging staat op naam van Rick Faassen, die derde werd op hinkstapsprong met een afstand van 12,28 meter.