advertentie VieCuri Mooi

Audiotour moet uitkomst bieden op drukke dagen Wereldpaviljoen

Het Wereldpaviljoen in Steyl werkt aan een audiotour. Bezoekers kunnen zo in de toekomst zelf met een plattegrond op pad gaan.

Het aantal bezoekers in het Wereldpaviljoen wisselt sterk. Soms is het heel rustig, maar er zijn ook dagen waarop de vrijwilligers niet alle bezoekers veel aandacht kunnen geven. Met name op die dagen biedt de audiotour straks uitkomst.

Er wordt gewerkt aan een app. Bij de bordjes met uitleg komt straks ook een QR-code te staan, waarmee een gesproken uitleg over de attracties gestart kan worden. De audiotour wordt beschikbaar in het Nederlands en Duits.

Corona

Het Wereldpaviljoen is op dit moment gesloten vanwege de coronamaatregelen. Het bestuur heeft een regeling kunnen treffen met de eigenaar van het gebouw over de huur. Toch blijven er vaste lasten, terwijl de inkomsten zijn weggevallen. 'De prognose is als we tot en met juni dicht zijn dat we dan een verlies hebben van bijna 8.000 euro. Er wordt nagegaan of we mogelijk een beroep kunnen doen op de landelijke steunmaatregelen', schrijft het bestuur in een nieuwsflits voor vrijwilligers.