advertentie VieCuri Mooi

Arno Adams krijgt Veldeke Oeuvre-Priès

Arno Adams ontvangt de Veldeke Oeuvre-Priès voor zijn werk als zanger.

De Belfeldenaar kreeg de prijs uitgereikt in de radio-uitzending Plat-eweg. Veldeke heeft de prijs aan Adams uitgereikt om hem en zijn omvangrijke muzikale oeuvre te eren. 

Waardering

Adams gaf toe de achtergrond van de Veldeke Oeuvre-Priès aanvankelijk niet goed te kennen, en dacht dat die vooral aan vastelaovesartiesten werd uitgereikt. 'En zo’n categorie artiest ben ik niet,' zegt Adams 'maar toen ik uitleg kreeg en het rijtje artiesten zag dat de Veldeke Oeuvre Priès eerder heeft mogen ontvangen, werd ik trots. Het is heel bijzonder om in zo’n rijtje te mogen staan en zo te worden gewaardeerd. Ik beschouw deze prijs dan ook als een enorme eer.’

Eerdere winnaars van de prijs zijn onder meer Neutjesrang, Thei & Marij en Hannelore Winter. 

Nieuw album

Adams schreef zijn eerste muzikale uitspattingen in het Engels en stapte rond het jaar 2000 over op dialect. Sindsdien maakt hij bluesy dialectmuziek. Inmiddels heeft de Belfeldse singer-songwriter zeven albums gemaakt en er is een achtste op weg. De cd bevat materiaal dat zestien jaar geleden is opgenomen, maar door omstandigheden nooit is verschenen.

Nedinscoplein

Aanstaande vrijdag is Adams samen met Veldeke-voorzitter Henk Buskes te gast in Nedinscoplein om te praten over de prijs, zijn werk als artiest en zijn nieuwe album. Adams krijgt dan de prijs officieel overhandigd. De zanger zal ook voor de muzikale omlijsting zorgen.

Nedinscoplein is vrijdag vanaf 17.30 uur te zien op Omroep Venlo.