advertentie Miso Oriental Header

Arcenaren niet blij met pinbox op Kerkplein

Omwonenden van het Kerkplein in Arcen zijn tegen de plaatsing van een pinbox op het plein. Dat is een soort kiosk waarin een pinautomaat gevestigd is.

De Arcenaren hebben een brief gestuurd naar de Rabobank, waarin ze hun ongenoegen uiten. Die is ondertekend door de bewoners van tien adressen in de buurt van het Kerkplein.

Afbreuk aan plein

'Wij zijn van mening dat een pinkiosk ernstig afbreuk doet aan het karakteristieke beeld van dit mooie stukje dorpskern van Arcen', schrijven de omwonenden. 'Een pinkiosk hoort en past niet op het Kerkplein.' De bewoners hebben ook een alternatief: de plaats waar voorheen de apotheek aan de Wal gevestigd was.

Mes op de keel

Ook de dorpsraad is niet blij met de gekozen locatie voor de pinbox en noemt het 'zeer jammer dat de Rabobank zo weinig rekening wil houden met de wensen van de Arcenaren'. De dorpsraad zou met de mes op de keel ja hebben gezegd tegen het plan, omdat de keuze was 'op het plein of anders niets'.

Het is de vraag of er nog iets gebeurt met de bezwaren van de Arcenaren. De termijn om bezwaar te maken tegen de vergunning is inmiddels verstreken.