advertentie

Antares eist vertrek museum uit kapel

Woningstichting Antares heeft Stichting Jean Laudy vanmorgen voor de rechter gesommeerd om de Jean Laudy Kapel te verlaten. De stichting heeft er een museum gevestigd met schilderijen van de Venlose schilder Jean Laudy.

Grote renovatie

Antares wil de plek tegelijk met het Ald Weishoès verbouwen tot stadsherberg. De woningstichting is eigenaar van de Jean Laudy Kapel en heeft de stichting twee jaar geleden al laten weten dat ze eruit moet tijdens de verbouwing. Vorig jaar is er ook een toezegging gedaan dat de kapel leeg zou zijn in december. De stichting zit er nu echter nog steeds in. Zo lang dat het geval is, kan volgens Antares niet gestart worden met de renovatie. Daarom is een kort geding aangespannen.


Wachtkamer

Stichting Jean Laudy laat weten zo lang mogelijk op de huidige plek te willen blijven zitten. ‘Wij zitten momenteel in de wachtkamer. Er lopen nog gesprekken tussen de kerk, die eigenaar is van het Ald Weishoès, en Antares. De kerk ziet nog een plek voor ons in de kapel. Zolang er geen duidelijkheid is blijven wij zitten. Wij scharen ons achter de uitkomst van het besluit zo gauw dat er is. Ook als dat betekent dat we een nieuwe plek moeten zoeken’, zegt bestuursvoorzitter John Keulartz van Stichting Jean Laudy.

Antares bevestigt dat het niet is uitgesloten dat er een constructie komt waarbij Stichting Jean Laudy kan terugkeren op die plek. ‘De kerk heeft bepaalde plannen met de kapel en wij ook. Wij zijn in onderhandeling hierover en ik sluit niet uit dat een van die plannen ook rekening houdt met de stichting,’ stelt woordvoerder John Huijs. Maar tijdens de verbouwing zal de kapel hoe dan ook leeg moeten. ‘We willen achteraf geen claims van beschadigde kunstwerken ontvangen.’

De kantonrechter in Roermond doet op 8 februari uitspraak in de zaak.

advertentie

Lees ook deze artikelen