advertentie

Omgebouwde touringcar vervoert zes coronapatiënten naar Venray

Een omgebouwde touringcar heeft maandag zes coronapatiënten naar VieCuri Venray vervoerd. Patiënten die geen ziekenhuiszorg meer nodig hebben, maar voor wie de stap naar huis nog te groot is, worden daar vanaf vandaag opgevangen.

In Venray zijn twaalf plekken ingericht voor deze categorie patiënten. Om de patiënten zo efficiënt mogelijk kunnen te vervoeren, is een touringcar omgebouwd tot een ambulancebus. Alle zitplekken zijn verwijderd om ruimte te maken voor de brancards.  Er is ruimte gemaakt voor het vervoeren van zes coronapatiënten. 

Ruimte

Door de inzet van de touringcar blijven maar liefst zes ambulances beschikbaar. 'De druk op de zorg is momenteel heel hoog, dus ook voor de ambulancezorg', zegt Remco van Zijl van Ambulancezorg Limburg-Noord. 'Op deze manier moet de druk wat verminderen. Het eerste ritje is goed bevallen.' Ambulancezorg Limburg-Noord heeft de bus in samenwerking met GGD Zuid-Limburg gerealiseerd.

Schoonmaken

Na ieder ritje moet een ambulance schoongemaakt worden. Dat neemt zo'n drie kwartier in beslag. Door de capaciteit van de omgebouwde touringcar scheelt dat dus een hoop tijd. Inmiddels hebben zo'n 130 vrijwilligers zich gemeld bij VieCuri om te helpen met schoonmaken. 

advertentie

Lees ook deze artikelen