advertentie

Amateurdansfestival Venlo gaat uitbreiden

Het Amateurdansfestival dat al meer dan 35 jaar plaatsvindt in Venlo breidt uit naar twee andere locaties in Limburg. Zondag vertoonden veel dansgroepen uit de regio hun kunsten nog in De Maaspoort.

De volgende editie zijn er evenementen in zowel Noord-, Midden- als Zuid-Limburg. 

De reden van de uitbreiding is dat er te veel aanmeldingen zijn om het nog op één locatie te organiseren. Dit jaar werd gestopt bij 320 aanmeldingen. 'Er zijn meer dan 150 dansscholen in Limburg. Dat past helaas niet in het programma. Ons doel is om zoveel mogelijk dansers te bereiken, dus dan moeten we ook iets bedenken waardoor we hen een podium kunnen bieden', zegt Grace Bellel van het Huis voor de Kunsten Limburg. 

Huis voor de Kunsten

Het festival wordt al decennialang om het jaar georganiseerd in De Maaspoort in Venlo. Vanaf volgende editie is dat dus niet meer de enige locatie. Het Amateurdansfestival is een initiatief van Huis voor de Kunsten Limburg. De dansers kregen in de middag eerst een workshop en in de avond mochten ze zelf optreden op het podium van De Maaspoort. De show bestond uit zestien choreografieën in diverse dansstijlen door dansers van dansscholen en -groepen uit Limburg. Ook dansers die nergens staan ingeschreven, kregen dit weekend de kans om op een groot podium op te treden. 

advertentie

Lees ook deze artikelen