advertentie Miso Oriental Header

Alsnog groen licht voor 24 zorgwoningen in Velden

Het Venlose college is positief over de plannen van zorginstelling Proteion om in Velden een wooncomplex te bouwen. Daarmee komt er alsnog zicht op 24 zorgwoningen in het dorp.

De woningen zijn voorzien op het stuk braakliggend terrein tussen de Schandeloseweg en de Pastoor Ellerstraat. Het is de bedoeling dat de zorg in de woningen wordt gegarandeerd door kleinschalige en lokale zorgondernemers. Achter de schermen fungeert de grotere zorgaanbieder Proteion als vangnet, zo schrijft de instelling in haar brief aan het Venlose college. 

Klosterhoaf

Het gaat volgens Proteion om een nieuwe manier van werken waarmee de instelling al op een aantal plekken in Limburg actief is. In Arcen werden eerder al plannen voor soortgelijke zorgwoningen in het voormalige gemeenschapshuis Klosterhoaf gepresenteerd. Proteion schrijft dat daarmee ook nadrukkelijk de samenwerking wordt gezocht. 

Zo is er alsnog zicht op een woonzorgcomplex in de kern van Velden. Het was oorspronkelijk een groepje Veldenaren dat begin dit jaar met plannen daarvoor naar buiten kwam, maar niet verder kwam bij de gemeente  Venlo. Daarna nam Proteion de plannen over.