advertentie Viecuri Mooi

Alles of niks voor Zomerparkfeest

Het is nog altijd de vraag of het Zomerparkfeest eind augustus kan doorgaan. Het kabinet zette gisteren een streep door meerdaagse evenementen met overnachtingen, maar daar valt het Venlose festival niet onder.

Fifty-fifty

Daarom houdt de organisatie hoop op een nieuwe editie deze zomer. Dan moeten er komende weken wel versoepelingen worden aangekondigd, want op dit moment zijn evenementen zonder anderhalve meter afstand niet toegestaan. In gesprek met L1 Radio schatte voorzitter Marc Nelissen van het Zomerparkfeest de kans dat het festival doorgaat op vijftig procent: 'Het is fifty-fifty, denk ik.'

Testen voor toegang

Duidelijk is wel dat het alles of niks is voor het Zomerparkfeest. In het voorjaar lagen er nog meerdere scenario's, waaronder een waarbij bezoekers vaste zitplaatsen zouden hebben en onderling afstand zouden houden. Toen er richting de zomer meer leek te kunnen is vol ingezet op een scenario dat in de buurt komt van het vertrouwde Zomerparkfeest. Daarbij moet dan gewerkt worden met testen voor toegang, het systeem waar vorige maand behoorlijk wat haken en ogen aan bleken te zitten. 

Duidelijkheid

Het is dus nog even afwachten voor het Zomerparkfeest. Duidelijkheid wordt verwacht op de persconferentie van 13 augustus, of mogelijk al eerder. De Alliantie van Evenementenbouwers gaf maandag namelijk aan uiterlijk volgende week te willen weten of eendaagse festivals en meerdaagse festivals zonder camping na 13 augustus mogen doorgaan. Het festival in het Julianapark staat gepland op 26, 27, 28 en 29 augustus.