advertentie Delta Fiber week 44-45

Alle optochten op zondag zijn afgelast

Alle optochten die zondag in de gemeente zouden plaatsvinden, zijn afgelast vanwege het slechte weer. 

'De grote optochten van zondag in Blerick, Belfeld, Lomm en de kinderoptocht in Venlo zijn afgelast. Ook de Jocusmutsen die geplaatst zijn op twee rotondes in Venlo zullen worden verwijderd', laat een woordvoerder van de gemeente weten. 

Zware windstoten

Dit besluit is zaterdagmiddag genomen op basis van de weersverwachtingen. Zondag worden namelijk harde windstoten en flinke regenbuien verwacht. Er kunnen windstoten van meer dan negentig kilometer per uur optreden. 'Dat is ver boven de kritische waarde van 75 kilometer per uur', zegt de gemeente. 

Goed overleg

Alle betrokken verenigingen, de gemeente Venlo en hulpdiensten zijn zaterdagmiddag samen gekomen om de risico's en mogelijkeheden met elkaar te bespreken. Volgens de betrokken partijen in dit besluit is de veiligheid voor deelnemers en bezoekers vanwege de harde windstoten niet te garanderen. 

Verplaatsen

De verenigingen gaan nog in overleg met de gemeente over het eventueel verplaatsen van de optochten. 'Mocht er verplaatsing aan de orde zijn, dan laten de verenigingen dit via eigen kanalen weten', zegt de gemeente.