Ajax vernedert VVV met recordzege

Ajax heeft vandaag VVV in eigen huis verslagen met 0-13. Een recordzege in de Eredivisie voor de Amsterdammers.

Slechte eerste helft

Vanaf het fluitsignaal begon Ajax sterk aan de wedstrijd. VVV verdedigde met man en macht, maar speelde zeer zwak. In de twaalfde minuut opende Ajax de score met de 0-1 van Jurgen Ekkelenkamp. De tweede en derde goal kwamen van Traoré. In de laatste minuut van de eerste helft maakte Tadic de vierde en laatste treffer van de eerste helft.

Wissels

Na de thee begon VVV met twee wisselspelers aan de tweede helft. Roemer en Janssen kwamen in het veld voor Post en Machach.

VAR

In de vijfstigste minuut maakte Christian Kum een overtreding op Antony. In eerste instantie kreeg hij hiervoor een gele kaart. De VAR greep echter in. Nadat scheidsrechter Makkelie de beelden had bekeken, trok hij een rode kaart. Christian Kum moest het veld daarom verlaten.

Dramatische tweede helft

Vanaf het moment dat VVV nog maar met tien man op het veld stond, ging het snel bergafwaarts met de wedstrijd. Hoewel Delano van Crooij af en toe een mooie redding liet zien, liep de score in razend tempo op. In de 74e minuut maakte Huntelaar de 0-10 met een strafschop.

Debuut Essanoussi

In de 79e minuut, bij een stand van 0-12 bracht trainer Hans de Koning middenvelder Essanoussi in het veld. Daarna was het enkele minuten rustig. Helaas viel in de 87e minuut de 0-13. Daarmee behaalde Ajax een record in de Eredivisie. Nog nooit scoorde een club meer dan 12 keer in een wedstrijd.