advertentie

ADO steelt 3 punten in de lege Koel

De eindstand van VVV-ADO Den Haag leek heel lang al op het bord te staan na vijf minuten speeltijd en twee hele snelle goals. Maar diep in de blessuretijd kreeg VVV-ADO onverwacht toch een winnaar.

Het meeste spektakel van de wedstrijd zat eigenlijk ook in die eerste minuten van de wedstrijd. De wedstrijd zakte daarna in. Beide ploegen kwamen nauwelijks aan voetballen toe en een gelijkspel leek dan ook de meest logische uitkomst. Tot ADO in extremis de winst voor de neus van VVV wegkaapte.

Tumultueus begin

De wedstrijd in de lege Koel was nauwelijks begonnen of scheidsrechter Bas Nijhuis moest op aanraden van de VAR naar het scherm om een hands-situatie te beoordelen. Gelmi had na een hoekschop en kopbal van ADO-speler Bijen de bal op de hand gekregen. Nijhuis had dit niet waargenomen, maar kon na de beelden gezien te hebben niet anders dan de bal op de stip te leggen. Pinas schoot de pingel feilloos in en daarom keek de thuisploeg al vroeg tegen een achterstand aan.

Griekse treffer

Lang kon ADO niet genieten van die voorsprong, want de eerstvolgende aanval was VVV al trefzeker. Griekse goalgetter Giakoumakis zorgde met een prachtige volley voor de gelijkmaker. Na dit spectaculaire begin was het beste er eigenlijk wel een beetje af. Beide ploegen speelden niet best. VVV oogde slordig en ADO probeerde met opbouwend voetbal iets te maken van de wedstrijd, maar strandde veelal rond het middenveld. Echt gevaarlijke kansen kwamen er niet.

Blessure Kirschbaum

VVV moest het vanavond niet alleen zonder publiek doen maar moest door schorsingen ook  Tobias Pachonik en Simon Janssen missen. In de tweede helft kwam Kirschbaum daar nog eens bij. De Duitse doelman liep een blessure op aan het einde van de eerste helft en wordt na de rust vervangen door Delano van Crooij, die hierdoor sinds lang weer eens samen met zijn broertje Vito in het veld stond.

Eerste winst voor ADO

De tweede helft blonk uit in middelmatigheid. Beide ploegen leken dan ook wel tevreden met een gelijkspel. Toch was 1-1 niet de eindstand. In de allerlaatste aanval van de avond blunderde de Venlose verdediging waardoor ADO-debutant David Philipp alsnog de 1-2 binnen kon tikken en ten koste van VVV de eerste overwinning voor zijn club veiligstelde.