advertentie

Achtste nederlaag op rij voor nieuw VVV

Jos Luhukay wist zondagmiddag nog geen wonderen te verrichten voor VVV. De Venlonaren druipen voor de achtste keer op rij van het veld af met een nederlaag: 2-1 in Zwolle.

En acht keer op rij verliezen is niet meer gebeurd sinds 1992. Toch leek een overwinning voor VVV in eerste instantie realistisch. Jos Luhukay zette VVV anders op het veld dan gewoonlijk. Achterin stonden deze keer vijf verdedigers: drie centrale en twee hoge, aanvallende backs. Dit leek effect te hebben, want de verdediging stond als een huis en meer dan lange afstandsschoten zaten er voor PEC niet in. 

Eerste helft

De eerste helft liet zien dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Waar PEC Zwolle sterker was aan de bal, was VVV gevaarlijker in de aanval. Sierlijk aan de bal was VVV niet, maar ze creëerden meer kansen dan de tegenpartij. Van Crooij had in de eerste tien minuten twee keer een grote kans. Een bal schoot hij hard op de lat en de tweede kans werd goed verdedigd. Ook Giakoumakis wist een grote kans te creëren, maar liet zien dat ook hij gewoon mens is: mis. Hij maakte een mooie vlucht richting de bal maar die kwam verkeerd op zijn hoofd terecht.  

Genoeg kansen, echter geen doelpunten. De ploegen gingen dus met 0-0 aan de thee. 

Snel 1-1

In de tweede helft gebeurde, in tegenstelling tot de eerste helft, een hoop. Zwolle haalde achterin een mannetje weg om in de aanval meer te kunnen doen. Toch bleef het voor hen nog moeilijk om door te Venlose verdediging heen te komen. VVV bleef compact en gaf niet veel weg. Tot de Venlose verdediging even slordig werd en Tedic de bal perfect op het hoofd wist te nemen: 1-0 voor Zwolle. Maar dat duurde niet lang, want aan de andere kant kreeg VVV een vrije trap. Die ging er niet direct in, er ontstond een rommeltje in het strafschopgebied. Maar daar wisten de Venlonaren gebruik van te maken en Gelmi maakte de 1-1.

Strafschop cruciaal

De 1-1 was representatief voor het voetbal dat gespeeld werd. Het tempo werd opgevoerd aan beide kanten. Maar toen maakte Kum een fout die cruciaal was. Hij struikelde over de benen van de aanvallende Pherai, waardoor hij in het strafschopgebied werd neergehaald. De bal ging dus op de stip. Lam legde die bal vervolgens in het Venlose net. 

Lukuhay probeerde het spel nog te veranderen door Kum te wisselen voor Arias, maar dit mocht niet meer baten. De 2-1 bleef op het scorebord staan tot het eindsignaal. Het zullen loodzware weken worden voor VVV om in de eredivisie te blijven.