advertentie

Street art moet grijze achterkant Maaspoort opfleuren

Poppodium Grenswerk en Theater De Maaspoort willen de betonnen achterzijde van het theatergebouw aan de Peperstraat opfleuren met street art. Ze hopen op korte termijn internationaal gerenommeerde artiesten te kunnen strikken voor het plan.

Grenswerk is momenteel in gesprek met omwonenden om ze te informeren over het idee. 'De buurt Q4 wordt steeds mooier, waardoor de saaie muur steeds meer opvalt. Om hier een oplossing voor te vinden, zijn we samen met de Maaspoort gaan nadenken over een mooie kunstrijke invulling. Wij zijn in nauw contact met graffiti-artiest Vincent Huibers. Met hem hopen we de geschikte mensen te vinden voor een mooie uitwerking', vertelt directeur Tim Gaal van Grenswerk. 

Gebouw voor iedereen

Ook Maaspoort-directeur Leon Thommassen is enthousiast over het initiatief. 'We hebben een prachtig gedicht aan de voorzijde van het gebouw staan. Dat is poëzie, hogere kunst. Maar de Maaspoort is er natuurlijk voor iedereen in de stad, ook voor de jeugd. Dat moet terugkomen in dit kunstwerk', aldus Thommassen, die benadrukt dat het plan nog in de verkenningsfase zit.

Ontwerp

De gemeente wacht op het moment dat het projectplan wordt ingediend, concrete toezeggingen zijn er nog niet. 'Momenteel zitten we in het proces om met een kunstenaar een schetsontwerp uit te werken', zegt Gaal. Op een Facebookpagina van de wijk Q4 is het idee woensdag gedeeld. Om een beeld te geven van hoe een kunstwerk op de locatie eruit zou kunnen zien, zijn drie bestaande kunstwerken er met Photoshop ingezet. Het uiteindelijke werk zal er anders uitzien. 'Wel een beetje in de lijn van bijgevoegde voorbeelden, maar het zal een geheel eigen en eigenzinnig ontwerp worden dat goed past bij de plek, de Maaspoort, Grenswerk en Q4', aldus Gaal, die hoopt dat het kunstwerk in de zomer klaar is.

Tegelen

Eén van de betrokkenen bij het project is dus de Tegelse graffiti-artiest Vincent Huibers. Tot voor kort waren er nog geen kunstwerken van hem in de gemeente te aanschouwen. Dat veranderde eerder dit jaar, toen hij een schildering maakte bij sporthal Gulick in Tegelen.