CDA: kritisch op softdrugs, op bres voor verenigingen

gepubliceerd: vrijdag 09 feb 2018 14.31 uur
update: zondag 04 mrt 2018 22.24 uur

Het CDA gaat in Venlo met twintig speerpunten de verkiezingen in. Veel zaken daarin zijn een voortzetting van het huidig beleid. Logisch, want de partij zit al jaren in het stadsbestuur.

Softdrugs
Waar in Venlo alle partijen de afgelopen jaren voor een proef hebben gestemd met de legalisering van de voordeur om de problemen met softdrugs op te lossen, is het CDA de enige partij die hiertegen was. De partij laat nu weten toch voor te zijn, maar tegelijkertijd vol in te willen zetten op handhaving. 

Nieuw beleid
De partij wil ook dingen veranderen. Zo willen de christendemocraten minder regelgeving voor verenigingen en de wensen van die verenigingen centraal stellen in sport- en cultuurbeleid. Het CDA wil Venlo niet alleen weer financieel gezond maken, maar ook energieneutraal. Dat laatste moet in 2030 bereikt zijn. Verder wil het CDA ongebreidelde kamerverhuur tegengaan, investeren in ontwikkelingen rond de Maas en een vast ambtelijk aanspreekpunt voor burgerinitiatieven. Ook vindt de partij dat er flexibel moet worden omgegaan met monumentale en beeldbepalende gebouwen.


Delen via e-mail

Uw naam *
Naam ontvanger *
E-mail ontvanger *
 


Bekijk ook

8
di
7
wo
8
do

vandaag op TV

Tekst TV
nieuws, informatie en activiteiten met het geluid van de radio

Het Nieuws
dagelijks nieuwsprogramma

Met het oog op Venlo
gemeentelijk nieuws en informatieprogramma

nu op de radio

Venlo@Work
de favoriete muziek van bedrijven voor thuis of op het werk