advertentie

Filmmaker Nao 't Zuuje kijkt film vanavond thuis op de bank

Filmmaker Rob Hodselmans kijkt de film Nao 't Zuuje vanavond gewoon thuis, samen met zijn vrouw.

De film wordt vanavond door BNN-VARA uitgezonden. In het café van Grenswerk is de mogelijkheid om met Venlonaren te kijken, maar Hodselmans kiest ervoor om de film vanaf de bank te zien. Hodselmans heeft veel steun gekregen van zijn vrouw Bianca die tijdens het proces ook tips gaf. De tijd hebben is zo intens beleefd dat ze samen de tv-première willen meemaken. Als de aftiteling loopt, gaan ze het feestje meevieren in Grenswerk. 

De eerste dvd van Nao 't Zuuje is vandaag overhandigd aan mevrouw Jacobs, die een rol heeft in de film. Zij is bewoonster van een groepswoning in Auxiliatrix. Prins Lex zong in de film met haar een nummer. Dat fragment werd gisteren ook uitgezonden tijdens De Wereld Draait Door. Omdat zij en de andere bewoners de film niet in de bioscoop konden zien, heeft Hodselmans de eerste negentien exemplaren afgegeven bij bejaardenhuizen in de gemeente Venlo.

Hodselmans durft niet over kijkcijfers te praten. Het is voor hem al een eer dat zoveel Limburgers de film in de bioscoop gezien hebben en het grootste compliment kreeg hij van presentator Matthijs van Nieuwkerk, die hem vertelde dat hij het jammer vindt dat hij niet in Venlo geboren is. Via Facebook proberen mensen Van Nieuwkerk over te halen om met vastelaovend naar Venlo te komen.

De film Nao 't Zuuje is vanavond om 21.45 te zien op NPO3.

151808503338152_99056499_1920.jpg
advertentie

Lees ook deze artikelen