advertentie

Wiel Vestjens voert Vastelaoves Top 555 aan

De Vastelaoves Top 555 heeft dit jaar een nieuwe nummer 1. Het overlijden van Wiel Vestjens heeft veel Venlonaren bewogen om massaal op hem te stemmen.

Sterre straole
As de sterre dao baove Straole staat dit jaar op 1. De toptien van de Venlose vastelaoveslijst werd vanavond bekendgemaakt in Nedinscoplein. De opmars van het nummer begon na het trieste nieuws van het overlijden van Vestjens. Ook ‘Zutjes aan’ van de zanger staat dit jaar in de top vijf.

Filmsucces
Lang leek het erop dat er een andere nieuwe plaat bovenaan zou eindigen. Nao ‘t Zuuje van Lex Uiting ging stevig aan kop voordat Wiel Vestjens overleed, mede door het grote succes van de gelijknamige documentaire die al weken zorgt voor volle bioscoopzalen. Het nummer komt nu binnen op de tweede plek.

Sjiengeleboem
De nummer 1 van de afgelopen twee jaar, Sjiengeleboem van Felix Peeters,  staat op nummer 3. De volledige top tien is hieronder te zien. Omroep Venlo Radio zendt de volledige Top 555 vanaf maandag uit. Er wordt tot en met vrijdag toegewerkt naar de nummer 1. Vrijdag is er een speciale radio- en tv-uitzending vanaf de Parade met veel live-artiesten.


De top 10:

1. As de sterre dao baove Straole - Wiel Vestjens en Lottie Boermans
2. Nao 't Zuuje - Lex Uiting
3. Sjiengeleboem - Felix Peters
4. Veur altiéd eine Venlonaer - J.C. Kwadraat
5. Zutjes aan - Wiel Vestjens en Joke Theeuwen
6. Vandaag - W-Dreej
7. D'n Discodens - Hay en Paul Peters
8. Hald mich 's vas - Neet oét Lottum
9. Venlo stedje - Wiel Verwijst
10. Lekker zunke - Wiel Vestjens

advertentie

Lees ook deze artikelen