Parkeeroverlast verschoven door blauwe zone

gepubliceerd: vrijdag 12 jan 2018 14.28 uur
update: vrijdag 12 jan 2018 14.39 uur

De blauwe zones hebben de parkeeroverlast rond het centrum niet opgelost, maar verplaatst. Dat stellen bewoners die nu aan de rand van de parkeerzones wonen.

De gemeente heeft per 1 januari het betaald-parkeren-gebied uitgebreid en daaromheen blauwe zones ingevoerd in Venlo-Oost en Venlo-Zuid. Dat is een uitkomst voor de mensen in het blauwe-zone-gebied, die nu niet langer de hele dag auto’s voor de deur hebben van mensen die bijvoorbeeld werken in de binnenstad.

Toch is niet iedereen blij, want de overlast verplaatst zich, ziet Saskia Jacobs. Zij woont op de Sloterbeekstraat en kan haar eigen auto sinds deze maand niet meer kwijt voor de deur. Jacobs woont net buiten de blauwe zone en ziet het liefst dat de zone wordt doorgetrokken voor haar woning. Bij de gemeente krijgt ze echter nul op het rekest. Bewoners van de Emmastraat hebben hetzelfde probleem.

De gemeente laat in een reactie weten dat bewoners die problemen ondervinden, dit zeker moeten laten weten. De blauwe zones zijn een nieuw project in Venlo en in evaluaties zal er gekeken worden naar de bezwaren en of er ergens grote problemen ontstaan. Toch is het niet helemaal uit te sluiten dat parkeeroverlast opschuift, aldus een woordvoerder.


Delen via e-mail

Uw naam *
Naam ontvanger *
E-mail ontvanger *
 


Bekijk ook

27
vrij
28
za
27
zo

vandaag op TV

Tekst TV
nieuws, informatie en activiteiten met het geluid van de radio

Nedinscoplein
actualiteitenprogramma met nieuws en achtergronden

nu op de radio

Omroep Venlo non-stop
de klassiekers van toen, de hits van nu en 't beste oét de regio