advertentie

Parkeeroverlast verschoven door blauwe zone

De blauwe zones hebben de parkeeroverlast rond het centrum niet opgelost, maar verplaatst. Dat stellen bewoners die nu aan de rand van de parkeerzones wonen.

De gemeente heeft per 1 januari het betaald-parkeren-gebied uitgebreid en daaromheen blauwe zones ingevoerd in Venlo-Oost en Venlo-Zuid. Dat is een uitkomst voor de mensen in het blauwe-zone-gebied, die nu niet langer de hele dag auto’s voor de deur hebben van mensen die bijvoorbeeld werken in de binnenstad.

Toch is niet iedereen blij, want de overlast verplaatst zich, ziet Saskia Jacobs. Zij woont op de Sloterbeekstraat en kan haar eigen auto sinds deze maand niet meer kwijt voor de deur. Jacobs woont net buiten de blauwe zone en ziet het liefst dat de zone wordt doorgetrokken voor haar woning. Bij de gemeente krijgt ze echter nul op het rekest. Bewoners van de Emmastraat hebben hetzelfde probleem.

De gemeente laat in een reactie weten dat bewoners die problemen ondervinden, dit zeker moeten laten weten. De blauwe zones zijn een nieuw project in Venlo en in evaluaties zal er gekeken worden naar de bezwaren en of er ergens grote problemen ontstaan. Toch is het niet helemaal uit te sluiten dat parkeeroverlast opschuift, aldus een woordvoerder.

advertentie

Lees ook deze artikelen