advertentie

Buurt Bestuurt Vossener boos om uitblijven maatregelen

De bewoners van de Vossener die zich hebben verenigd in Buurt Bestuurt zijn boos op de gemeente. Volgens hen doet de gemeente niets aan de overlast in de wijk.

Buurt Bestuurt is één van de speerpunten van de huidige coalitie om burgers zelf verantwoordelijkheid voor hun wijk te geven. Zij kunnen aangeven wat prioriteit heeft, en daar helpt de gemeente dan bij.

In de praktijk komt daar volgens de bewoners van de Vossener weinig van terecht. Een groenstrook aan de Dickenslaan en Vossenerlaan bezorgt al sinds 2014 overlast. 'De druppel was het vinden van een wapen', aldus Henk Janssen van Buurt Bestuurt. 'Sindsdien zitten we om tafel met de gemeente maar er gebeurt niets. Voor het einde van afgelopen jaar zou de groenstrook aangepakt worden, maar dat is nog altijd niet gebeurd.'

Actie
Vanavond staat er een bijeenkomst van Buurt Bestuurt gepland met wethouder Ben Aldewereld, maar daar hebben de bewoners zich voor afgemeld. 'De gemeente moet nu eerst maar eens actie ondernemen. Daarna gaan we wel weer aan tafel zitten.'

Aldewereld erkent in een reactie op de brief dat Buurt Bestuurt een moeizame start heeft gekend, maar wat de wethouder betreft gaat de afspraak van vanavond wel gewoon door.

151568681412621_94399167_1920.jpg
advertentie

Lees ook deze artikelen