advertentie

Seniorenorganisatie niet blij met verdwijnen telefoonboek

Ouderen in Venlo vinden het jammer dat het telefoonboek definitief verdwijnt. Karl-Heinz Muckenhaupt van de Belangen Organisatie Senioren Venlo zegt dat veel ouderen nog hechten aan de gids.

Daarnaast geeft het internet lang niet altijd het juiste nummer weer. Muckenhaupt zelf gebruikt het telefoonboek nog dagelijks, al is het alleen maar om te kijken of het adres nog klopt. Want naast telefoonnummers zijn het ook adressen in het telefoonboek terug te vinden.

Het eerste telefoonboek met Venlose nummers dateert uit de jaren 20 van de vorige eeuw. Toen werden de eerste boeken verkocht. De vijfhonderd aansluitingen waren voor de pastoor, doktoren en andere notabelen. Het gemeentearchief heeft alleen de oudste boeken bewaard maar zegt ook het laatste boek in het gemeentearchief op te nemen. Al iss het alleen maar voor de curiositeit.

De Belangen Organisatie Senioren Venlo zegt geen acties te gaan voeren tegen het verdwijnen van het boek. De organisatie roept op om het laatste boek goed te bewaren en eventueel wijzigingen handmatig in het boek te vermelden. 

 

 

151568555940904_94395039_1920.jpg
advertentie

Lees ook deze artikelen