Dochter Swiebertje-auteur schrijft zelf kinderboek

gepubliceerd: woensdag 10 jan 2018 16.56 uur
update: donderdag 11 jan 2018 12.45 uur

In Arcen woont een dochter van de bekende kinderboekenschrijver John uit den Bogaard, die onder meer Swiebertje bedacht. Net voor haar zeventigste komt ze nu met haar eerste eigen kinderboek.

Het duurde even voor Babette uit den Bogaard het durfde om zelf een boek te schrijven. Met een vader die Swiebertje en Pommetje Horlepiep bedacht heeft en zus Marjolein Bastin, die het kinderboek ‘Vera de Muis’ en bekende tekeningen voor de Libelle maakte, was de druk hoog. ‘Het was doodeng om het ook te proberen’, zegt Babette uit den Bogaard.

Uit den Bogaard schildert wel al jaren. Veel dieren en andere zaken uit de natuur. Als vanzelf kwamen er soms verhaaltjes bij haar op. Na aansporingen van twee bekenden is er nu toch een kinderboek uit voortgekomen.

Het boek ‘De avonturen van Laura’ gaat over een meisjes dat op zoek gaat naar haar weggelopen poes. Zowel het verhaal als de afbeeldingen maakte ze zelf. Ze durfde het pas aan haar zus te vertellen toen het klaar was. ‘Nu heb ik toch het gevoel dat ik er een beetje bij hoor. Eindelijk’, lacht ze. Het boekje is nu te koop via internet en in de boekhandel.Delen via e-mail

Uw naam *
Naam ontvanger *
E-mail ontvanger *
 


Bekijk ook

27
vrij
28
za
27
zo

vandaag op TV

Tekst TV
nieuws, informatie en activiteiten met het geluid van de radio

Nedinscoplein
actualiteitenprogramma met nieuws en achtergronden

nu op de radio

Omroep Venlo non-stop
de klassiekers van toen, de hits van nu en 't beste oét de regio