Leolux krijgt subsidie voor Limburgse stoel

gepubliceerd: donderdag 14 dec 2017 15.55 uur
update: vrijdag 15 dec 2017 10.06 uur

Een stoel die niet alleen in Limburg gemaakt en ontworpen is, maar ook volledig is gemaakt van Limburgse producten. Dat is het idee achter een nieuwe stoel van Leolux.

Nu maakt de meubelfabrikant veelal gebruik van leer van Duitse koeien. Hun huiden worden gelooid in Italië en komen dan naar Venlo om verwerkt te worden tot bekleding van stoelen of banken. Volgens directeur Sebastiaan Sanders kan dat duurzamer en lokaler.

De huiden van Limburgse Limousine-runderen zijn volgens Sanders uitermate geschikt. Nu wordt de runderen nog vooral gehouden en gefokt vanwege hun vlees. Door hier een keten op te zetten van een Limburgse slachter, looier en bewerker kan er een Limburgs leer ontwikkeld worden dat verschillende toepassingen kan krijgen. Te beginnen met een design-stoel van Leolux.

De provincie investeert 165.000 euro in het project. Dat is de helft van de kosten die nodig zijn om de keten op te zetten. Een ontwerp voor de stoel is er nog niet, een Limburgse designer is daar wel mee bezig.Delen via e-mail

Uw naam *
Naam ontvanger *
E-mail ontvanger *
 


Bekijk ook

17
ma
13
di
14
wo

vandaag op TV

Tekst TV
nieuws, informatie en activiteiten met het geluid van de radio

Het Nieuws
dagelijks nieuwsprogramma

nu op de radio

De Middag van Venlo
de klassiekers van toen, de hits van nu en 't beste oét de regio