advertentie

Buurt wil herziening bouwplannen IJsvogelstraat

Woonwenz wil 34 nieuwe woningen bouwen op de oude plek van basisschool de Zuidstroom in Venlo-Zuid. Omwonenden zijn niet blij met de plannen in de huidige vorm en eisen aanpassingen.

Een oproep aan de gemeenteraad kreeg veel gehoor, waardoor er vorige week nog geen goedkeuring kwam voor de plannen. Niemand is tegen een herontwikkeling van de plek aan de IJsvogelstraat. De precieze invulling en het aantal te bouwen woningen staan echter ter discussie.

In eerste instantie waren 25 woningen voorzien op de plek, maar in de nieuwe plannen is dit aantal verhoogd naar 34. En dat zijn er te veel, vinden de buurtbewoners. Ze vrezen voor hun groen, een gebrek aan parkeerplaatsen en de veiligheid in de buurt.

Omdat er meer woningen komen, gaat een groot deel van het plantsoen verloren, vrezen de bewoners. Woonwenz is verrast over de bezwaren. Volgens de corporatie is er juist eerder gecommuniceerd met de buurt dan bij andere projecten en zijn er nog volop inspraakmogelijkheden. Volgens Frank van Engelen gaat de buurt er juist flink op vooruit met de nieuwbouwplannen.

In de gemeenteraad kregen de bewoners veel bijval afgelopen maand. Een stemming eindigde door een aantal afwezigen precies gelijk. Deze maand wordt er daarom opnieuw gestemd over het onderwerp.

151257224761383_89222781_1920.jpg
advertentie

Lees ook deze artikelen