Internationaal kunstenaarsproject heeft 75% crowdfunding binnen

gepubliceerd: woensdag 06 dec 2017 11.51 uur
update: woensdag 06 dec 2017 11.59 uur

Met de crowdfundingactie van stichting Rondzien is in ruim een maand tijd bijna 5.000 euro opgehaald. Het geld is nodig voor een groot project over water.

Het streefbedrag is 6.500 euro. De kunstenaars hopen voor aanstaande zondag het resterende bedrag op te halen. Tot nu toe gaven zo'n zeventig donateurs een bijdrage.

In het nieuwe project gaan kunstenaars uit Noord-Limburg, Duitsland en Marokko zich in 2018 bezighouden met water. Door klimaatverandering is er veel wateroverlast in Europa terwijl water in Afrika schaars is. De kunstenaars willen op een eigen manier aandacht vragen voor het probleem. Dat doen ze met verschillende activiteiten.

Eind maart is er een bijeenkomst in ‘t Ald Weishoès. Kunstenaars beschilderen daar samen met scholieren, organisaties en het publiek een groot golvend spandoek van twintig meter lang. Met het doek lopen ze samen met dansers en muziek door de stad. Deze optocht eindigt bij poppodium Grenswerk met een theaterstuk waar ook het publiek aan mee kan doen.


Delen via e-mail

Uw naam *
Naam ontvanger *
E-mail ontvanger *
 


Bekijk ook

29
ma
26
di
26
wo

vandaag op TV

Tekst TV
nieuws, informatie en activiteiten met het geluid van de radio

Het Nieuws
dagelijks nieuwsprogramma

nu op de radio

Omroep Venlo non-stop
de klassiekers van toen, de hits van nu en 't beste oét de regio