advertentie

Jeugdopleiding VVV verhuist naar sportpark Merelweg

De volledige jeugdopleiding van VVV verhuist in de winterstop naar het sportpark van VOS aan de Merelweg. De jeugd krijgt daar eigen faciliteiten.

Op het terrein van VOS komen tussen de ingang en de kantine extra kleedlokalen voor de VVV'ers. Op het gras naast de gezamenlijke kleedlokalen van Venlosche Boys en VOS komt een gebouw van ruim tweehonderd vierkante meter, met onder meer een krachthonk, medische ruimte, kantoren voor trainers en een leslokaal.

De activiteiten van de jeugdopleiding van VVV zijn nu nog verdeeld tussen het eigen stadion en sportpark Merelweg. Veel trainingen en wedstrijden worden al afgewerkt op de velden tegenover stadion De Koel. Om enerzijds het eerste elftal meer ruimte te geven in het stadion en anderzijds de jeugd een eigen volwaardige accommodatie te bieden, gaat de volledige opleiding zich concentreren op één locatie.

'Sinds de terugkeer in de eredivisie is het passen en meten in het stadion', zegt VVV-bestuurslid Ramon Testroote. 'Zeker op dagen dat het eerste besloten traint of een wedstrijd heeft, is er eigenlijk geen ruimte voor de jeugd. Door de jeugdopleiding aan de overkant op te zetten, krijgt het eerste elftal ruimte in het stadion en krijgt de jeugd betere voorzieningen op één plek.'