Nog geen A-status voor Candy Jacobs

Foto: Frantisek Orttman
gepubliceerd: dinsdag 21 nov 2017 11.06 uur
update: dinsdag 21 nov 2017 17.35 uur

Skatester Candy Jacobs uit Tegelen krijgt vooralsnog geen A-status van het NOC*NSF, omdat de Skateboard Federatie Nederland (SFN) de eerste twee jaar aspirant-lid blijft van de sportkoepel.

Het NOC*NSF stemde gisteravond tijdens de algemene ledenvergadering dat de SFN wordt toegelaten als aspirant-lid. Jacobs hoopte al langer op erkenning van de sportorganisatie. Maar sporters van een bond die aspirant-lid is, krijgen in principe geen A-status.

De SFN gaat toch kijken of er een uitzondering mogelijk is voor de Tegelse skatester. Aan één van de belangrijkste voorwaarden om de A-status te verkrijgen, voldoet ze namelijk: in de top acht van de wereld staan. Op dit moment staat Jacobs tweede op de wereldranglijst.

Die status zou onder meer betekenen dat ze recht heeft op een geldbedrag en gratis openbaar vervoer. Daarmee zou ze kostenloos naar alle skateparken in Nederland kunnen reizen om te trainen, en bovendien haar verblijfskosten voor wedstrijden in het buitenland kunnen financieren.

Nu moet Jacobs haar sport grotendeels zelf bekostigen. Dat doet ze met prijzengeld dat ze bij elkaar skate, maar ze startte eerder ook een crowdfundingsactie. Delen via e-mail

Uw naam *
Naam ontvanger *
E-mail ontvanger *
 


Bekijk ook

29
ma
26
di
26
wo

vandaag op TV

Tekst TV
nieuws, informatie en activiteiten met het geluid van de radio

Het Nieuws
dagelijks nieuwsprogramma

nu op de radio

Omroep Venlo non-stop
de klassiekers van toen, de hits van nu en 't beste oét de regio