advertentie

Nog geen A-status voor Candy Jacobs

Skatester Candy Jacobs uit Tegelen krijgt vooralsnog geen A-status van het NOC*NSF, omdat de Skateboard Federatie Nederland (SFN) de eerste twee jaar aspirant-lid blijft van de sportkoepel.

Het NOC*NSF stemde gisteravond tijdens de algemene ledenvergadering dat de SFN wordt toegelaten als aspirant-lid. Jacobs hoopte al langer op erkenning van de sportorganisatie. Maar sporters van een bond die aspirant-lid is, krijgen in principe geen A-status.

De SFN gaat toch kijken of er een uitzondering mogelijk is voor de Tegelse skatester. Aan één van de belangrijkste voorwaarden om de A-status te verkrijgen, voldoet ze namelijk: in de top acht van de wereld staan. Op dit moment staat Jacobs tweede op de wereldranglijst.

Die status zou onder meer betekenen dat ze recht heeft op een geldbedrag en gratis openbaar vervoer. Daarmee zou ze kostenloos naar alle skateparken in Nederland kunnen reizen om te trainen, en bovendien haar verblijfskosten voor wedstrijden in het buitenland kunnen financieren.

Nu moet Jacobs haar sport grotendeels zelf bekostigen. Dat doet ze met prijzengeld dat ze bij elkaar skate, maar ze startte eerder ook een crowdfundingsactie. 

149908483642460_62069433_1920.jpg
advertentie

Lees ook deze artikelen