Grond stadion De Koel verkocht voor 545.000 euro

gepubliceerd: dinsdag 14 nov 2017 15.07 uur
update: dinsdag 14 nov 2017 16.17 uur

VVV koopt de grond onder stadion De Koel voor 545.000 euro. Twee taxateurs hebben los van elkaar bepaald dat dit een reële prijs is.

In de zomer hebben de taxateurs - een in opdracht van VVV en een in opdracht van de gemeente - gewerkt aan de waardebepaling van het perceel. Eind september ontving de gemeente het taxatierapport.

VVV-voorzitter Hai Berden is blij met de overeenkomst: 'Fantastisch. Het is dringend noodzakelijk dat we het stadion gaan aanpassen aan de eisen van deze tijd. De supporters en sponsors verdienen meer comfort dan ze nu hebben. We kunnen daarmee aan de slag en dat is een belangrijke stap in de toekomst van de club.'

Wethouder Stephan Satijn liet vorige week tijdens de begrotingsbehandeling al weten dat er een mondeling akkoord is met VVV over de verkoop van de grond. VVV wil De Koel verbouwen en in 2019 de eerste wedstrijd spelen in het vernieuwde stadion, dat plek moet bieden aan tienduizend toeschouwers. De club pacht de grond nu nog van de gemeente. Als VVV de grond in bezit heeft, geeft dat voor investeerders meer zekerheid.


Delen via e-mail

Uw naam *
Naam ontvanger *
E-mail ontvanger *
 


Bekijk ook

25
wo
16
do
16
vrij

vandaag op TV

Tekst TV
nieuws, informatie en activiteiten met het geluid van de radio

Het Nieuws
dagelijks nieuwsprogramma

UIT!
agendaprogramma over kunst, cultuur en evenementen

nu op de radio

De Middag van Venlo
de klassiekers van toen, de hits van nu en 't beste oét de regio