advertentie

85 kilometer reizen om bij de heropening van het Limburgs Museum te zijn

Het echtpaar Van Rijn fietst deze weken van Amstelveen naar het zuiden en volgt daarbij de Maas. Ze hebben Valkenburg al bereikt, maar vandaag reisden ze even terug naar het noorden om in Venlo het heropende Limburgs Museum te bezoeken.

En het echtpaar was er op tijd bij. Toen de deuren van het Limburgs Museum deze ochtend na een lockdownperiode van een half jaar om 11.00 uur  opengingen, was het present. Het leverde behalve een vrije doorloop naar de kassa ook gebak en een bos bloemen van het museum op. 

Horeca

'Iedereen is heel erg blij dat we in het museum weer mensen mogen ontvangen. Het voelt een beetje als een feestdag', zegt Charlotte Janssen van het Limburgs Museum. De deuren mogen dan een half jaar dicht zijn geweest, achter de museummuren heeft de tijd niet stilgestaan. Zo is de entree vernieuwd en is er een nieuw museumcafé gemaakt. Voor het voormalige tankstation naast het museum is een horeca-exploitant gevonden, terwijl er ook nog druk wordt gewerkt om van de omgeving rond het museum een park te maken. Genoeg reden dus om als museum vandaag heel tevreden te zijn. 

Tweede bezoeker

Dat geldt ook voor het echtpaar Van Rijn dat dus bezig is met het fietsen langs de Maas. 'En laat nu net in het Limburgs Museum een expositie over de Maas zijn, die wilden we ontzettend graag bezoeken', zegt Ria van Rijn. 'Dus toen we hoorden dat het museum vandaag weer openging hebben we niet getwijfeld en zijn we met de trein van Valkenburg naar Venlo gekomen.' Tevreden maakt het echtpaar zich op om de expositie te zoeken, maar eerst moet er nog een klein detail geregeld worden. 'We zoeken nog iemand die blij is met de bos bloemen die we hebben gekregen. Die kunnen we natuurlijk onmogelijk zelf meenemen op onze fietstocht', legt Ria uit. En zo wordt het niet alleen een leuke dag voor de medewerkers van het Limburgs Museum en de eerste bezoekers. Ook de tweede bezoeker van de dag heeft geluk; ook hij kan weer eens naar het museum gaan en gaat ook nog eens naar huis met een vers boeket bloemen.