Brandbrief hockeyclubs vanwege uitstel nieuwe velden

Foto: Tegelse Hockey Club
gepubliceerd: dinsdag 24 okt 2017 17.21 uur
update: donderdag 26 okt 2017 17.47 uur

De renovatie van de hockeyvelden bij de clubs in de gemeente is een jaar uitgesteld. Vanwege bezuinigingen gaat de gemeente de velden pas in 2019 vernieuwen.

Verder laat de gemeente weten dat de clubs zelf veel meer geld moeten bijleggen voor de hockeyvelden. In tegenstelling tot de eerder afgesproken tien procent moeten de hockeyclubs nu de helft zelf betalen. Het gaat om tonnen.

VHC, THC en HC Blerick zijn niet blij met de gang van zaken. Volgens de clubs moeten de hockeyvelden met spoed vervangen worden. Tijdens wedstrijden en trainingen hebben al veel sporters blessures opgelopen als gevolg van de slechte velden.

De clubs zijn bovendien van mening dat ze erg laat zijn geïnformeerd. THC vindt dat de spelregels tijdens het spel worden veranderd. De gemeente laat in een reactie weten dat er door de noodzakelijke bezuinigingen nu eenmaal afwegingen moeten worden gemaakt.

De hockeyclubs laten weten dat de mogelijkheid bestaat dat de velden worden afgekeurd. Op dat moment zou er nog maar één hockeyveld beschikbaar zijn in Tegelen en Venlo. Dit kan leiden tot massale afgelastingen van jeugdwedstrijden op zaterdag en seniorenwedstrijden op zondag.Delen via e-mail

Uw naam *
Naam ontvanger *
E-mail ontvanger *
 


Bekijk ook

27
vrij
28
za
27
zo

vandaag op TV

Tekst TV
nieuws, informatie en activiteiten met het geluid van de radio

Nedinscoplein
actualiteitenprogramma met nieuws en achtergronden

nu op de radio

Omroep Venlo non-stop
de klassiekers van toen, de hits van nu en 't beste oét de regio