advertentie

Beide verdachten van schietpartij Blerick komen uit Venlo

Beide mannen die zijn aangehouden in verband met de schietpartij in Blerick komen uit Venlo.

Eén van de verdachten is een vijftigjarige Venlonaar. De andere verdachte, eveneens uit Venlo, is een 43-jarige man. Hij ligt nog in het ziekenhuis.

De politie viel gisteravond rond half zeven de woning boven een keukenwinkel aan de Sint Willebrordstraat in Blerick binnen, waar twee uur eerder geschoten zou zijn. Bij de schietpartij raakte een persoon gewond.

Wat er zich precies heeft afgespeeld in de woning is nog niet duidelijk. Een tweede persoon kwam later zelf uit het pand. Dat was de 43-jarige verdachte en hij was gewond.

Een interventieteam viel de woning binnen omdat niet duidelijk was of er nog meer personen in het pand aanwezig waren. Bij de inval is niemand meer aangetroffen. 

Tijdens de actie werd de omgeving van het pand afgezet. Ook de stadsbrug was truim tweeëneenhalf uur afgesloten voor verkeer. Omwonenden moesten binnenblijven. 

De politie hield nog een derde persoon aan, maar die had niks met de schietpartij te maken en is ook geen verdachte. De man hield zich niet aan instructies van de politie om op afstand te blijven en krijgt een proces verbaal.

De politie zoekt getuigen die gistermiddag rond 16.20 uur iets hebben gezien in de omgeving van de Sint Willebrordstraat.

advertentie

Lees ook deze artikelen