Bier bij VVV niet langer duurste van eredivisie

VVV heeft maatregelen genomen tegen de hoge bierprijs. Sinds afgelopen zondag krijgen stadionbezoekers voor dezelfde prijs 0,1 liter bier meer.

Dat houdt in dat een groot biertje 0,6 liter bevat in plaats van 0,5 liter. De prijs blijft 4 euro 50. Daarmee is het bier bij VVV ook niet langer het duurste van alle eredivisieclubs. 

In een onderzoek van enkele weken geleden kwam de Venlonaar er bekaaid vanaf. Daaruit bleek namelijk dat een liter bier in de Koel 11 euro 25 kost. Dat onderzoek gaat vreemd genoeg uit van bier zonder schuim. Hoewel De Telegraaf vandaag nog over datzelfde onderzoek (bekijk onderstaand filmpje voor meer informatie over de rekenmethode) publiceerde, is dat inmiddels dus achterhaald. Met de nieuwe maat bekers en een stabiele prijs, is VVV ineens één van de meest prijsvriendelijke clubs voor de bierdrinkende fan.

Met dezelfde rekenmethode als uit dat onderzoek, betaalt de VVV-fan met de nieuwe bekersmaat van 0,6L nog maar 9 euro 38 voor een liter pils. Projectmanager 'De Trap Omhoog' Ron van den Bekerom: 'We zijn graag koploper, maar als het gaat om de bierprijs willen we meedoen voor een rechtstreekse degradatieplek.'