Teeuwen: alle seinen voor kazerneplan op groen

gepubliceerd: donderdag 12 okt 2017 20.31 uur
update: donderdag 12 okt 2017 21.59 uur

De gemeente herkent zich niet in het beeld dat Frank Vaessen schetst over het Fort van Venlo. Volgens wethouder Jos Teeuwen zijn er duidelijke afspraken en kan de ontwikkeling gewoon doorgaan.

Teeuwen schrok zich een hoedje vanmorgen toen hij bij de thee een paginagroot krantenartikel onder zijn neus kreeg waarin Frank Vaessen aankondigde zijn aandelen in het kazerneplan te willen verkopen. Bovendien schetste Vaessen een beeld dat Teeuwen niet herkende.

‘We hebben goede afspraken gemaakt tussen de gemeente en het Fort van Venlo. Bij ons  staan alle seinen op groen om de ontwikkeling door te laten gaan. Dat er bij hen één sein op rood staat, vind ik jammer maar dat moeten zij oplossen’, aldus de wethouder voor stedelijke ontwikkeling.

Aan de kant van de gemeente is er volgens Teeuwen niets veranderd. ‘Wij zijn een betrouwbare partner die afspraken nakomt. Het zou fijn zijn als dat bij hen ook gebeurt.’ Dat er iets speelde tussen de twee aandeelhouders van het Fort van Venlo was al eerder duidelijk. Daar is ook al over gecommuniceerd.

Er was een verzoek van de investeerders om de overeenkomst te wijzigen. Dat is volgens Teeuwen bespreekbaar, maar dan moet er een schriftelijk verzoek worden ingediend dat getoetst kan worden aan de bestaande afspraken. Dat voorstel is nog altijd niet binnen. Dat Teeuwen nu via de media van de wensen van Vaessen moet vernemen, vindt hij niet kloppen.

Vaessen zegt nu zijn aandelen te willen verkopen. Of dit überhaupt mogelijk is binnen de gemaakte afspraken is niet helder. ‘Er zijn afspraken gemaakt over garanties. Die moeten worden nagekomen.’

Teeuwen heeft vanavond ook gesproken met de fractievoorzitters van de verschillende partijen. Daarbij is afgesproken dat er in de besluitvormende vergadering aan het eind van de maand terug te komen op de kwestie.Delen via e-mail

Uw naam *
Naam ontvanger *
E-mail ontvanger *
 


Bekijk ook

26
di
26
wo
26
do

vandaag op TV

Tekst TV
nieuws, informatie en activiteiten met het geluid van de radio

Het Nieuws
dagelijks nieuwsprogramma

nu op de radio

De Middag van Venlo
de klassiekers van toen, de hits van nu en 't beste oét de regio