advertentie

Brede oproep voor behoud station Greenport

Ondernemend Venlo heeft vandaag in een paginagrote advertentie in de krant opgeroepen om station Greenport in Grubbenvorst niet te schrappen uit de plannen voor de Maaslijn.

In de plannen voor de Maaslijn, die vorige week werden gepresenteerd, is station Greenport geschrapt. Volgens het provinciebestuur is er binnen het budget van de Maaslijn te weinig geld voor het station. In de statenvergadering moet nog een definitief bsluit worden genomen.

Ondernemend Venlo neemt geen genoegen met het standpunt van de Provincie. De partij die 1285 bedrijven met in totaal 40.000 werknemers representeert roept statenleden alsnog op om het station te handhaven vanwege de grote economische voordelen die het station biedt.

Naast Ondernemend Venlo maakt ook actiegroep Station Grubbenvorst Greenport Venlo NU bezwaar tegen de plannen van het provinciebestuur. De groep spreekt vrijdag in bij de vergadering in het gouvernement over het belang van het station. Ook overhandigt zij dan een petitie aan gedeputeerde Hubert Mackus. Een hele bus met Grubbevorstenaren reist mee om het verweer kracht bij te zetten.

143340560333203_8594776_1920.jpg
advertentie

Lees ook deze artikelen