VieCuri wil meer doen met digitale zorg

gepubliceerd: woensdag 13 sep 2017 18.02 uur
update: woensdag 13 sep 2017 19.04 uur

Digitale toepassingen kunnen de zorg efficiënter, klantvriendelijker en beter maken. Bij VieCuri is vandaag een congres over e-health, dat over deze toepassingen gaat.

Op een speciale markt presenteerden bedrijven met digitale toepassingen voor de zorg zichzelf vanmiddag voor personeel van het ziekenhuis, maar ook voor geïnteresseerde patiënten. Zo kan virtual reality er bijvoorbeeld voor zorgen dat kinderen die langdurig in het ziekenhuis verblijven toch lessen kunnen volgen op hun school alsof ze erbij zijn. Dezelfde technologie kan ook gebruikt worden om mensen af te leiden bij pijnlijke ingrepen, bijvoorbeeld bij het inbrengen van een naald op een vervelende plek.

Ziekenhuis VieCuri heeft sinds twee jaar een e-health-team dat digitale toepassingen stimuleert. Volgens cardioloog Wilfred Heesen die het team aanvoert is de zorgsector vaak conservatief in het invoeren van nieuwe toepassingen. Er bestaan volgens hem al veel toepassingen die de zorg beter maken, maar die vinden nog maar mondjesmaat hun weg naar de praktijk. Zijn team wil daar verandering in brengen.

Naast de informatiemarkt van vanmiddag is er vanavond een symposium over e-health in het ziekenhuis.Delen via e-mail

Uw naam *
Naam ontvanger *
E-mail ontvanger *
 


Bekijk ook

4
vrij
5
za
2
zo

vandaag op TV

Tekst TV
nieuws, informatie en activiteiten met het geluid van de radio

Nedinscoplein
actualiteitenprogramma met nieuws en achtergronden

nu op de radio

Venlo@Work
de favoriete muziek van bedrijven voor thuis of op het werk