VieCuri wil meer doen met digitale zorg

gepubliceerd: woensdag 13 sep 2017 18.02 uur
update: woensdag 13 sep 2017 19.04 uur

Digitale toepassingen kunnen de zorg efficiënter, klantvriendelijker en beter maken. Bij VieCuri is vandaag een congres over e-health, dat over deze toepassingen gaat.

Op een speciale markt presenteerden bedrijven met digitale toepassingen voor de zorg zichzelf vanmiddag voor personeel van het ziekenhuis, maar ook voor geïnteresseerde patiënten. Zo kan virtual reality er bijvoorbeeld voor zorgen dat kinderen die langdurig in het ziekenhuis verblijven toch lessen kunnen volgen op hun school alsof ze erbij zijn. Dezelfde technologie kan ook gebruikt worden om mensen af te leiden bij pijnlijke ingrepen, bijvoorbeeld bij het inbrengen van een naald op een vervelende plek.

Ziekenhuis VieCuri heeft sinds twee jaar een e-health-team dat digitale toepassingen stimuleert. Volgens cardioloog Wilfred Heesen die het team aanvoert is de zorgsector vaak conservatief in het invoeren van nieuwe toepassingen. Er bestaan volgens hem al veel toepassingen die de zorg beter maken, maar die vinden nog maar mondjesmaat hun weg naar de praktijk. Zijn team wil daar verandering in brengen.

Naast de informatiemarkt van vanmiddag is er vanavond een symposium over e-health in het ziekenhuis.Delen via e-mail

Uw naam *
Naam ontvanger *
E-mail ontvanger *
 


Bekijk ook

25
wo
16
do
16
vrij

vandaag op TV

Tekst TV
nieuws, informatie en activiteiten met het geluid van de radio

Het Nieuws
dagelijks nieuwsprogramma

UIT!
agendaprogramma over kunst, cultuur en evenementen

nu op de radio

De Middag van Venlo
de klassiekers van toen, de hits van nu en 't beste oét de regio