advertentie Truck support Header

‘Bubbel waarin college leeft moet worden doorgeprikt’

Het college doet voortdurend toezeggingen aan de raad die vervolgens niet worden nagekomen. Dat stelt SP-voorman Ton Heerschop. Het college moet daarom op het matje komen.

Het uitblijven van actie in de Blerickse wijk Vastenavondkamp was voor de SP de druppel na een hele reeks voorvallen, zo laat Heerschop weten. Hij initieerde daarom een interpellatiedebat eind deze maand waarin hij het hele college ter verantwoording wil roepen.

Heerschop: ‘Alleen dit jaar zijn er al meerdere toezeggingen gedaan die niet zijn waargemaakt, bijvoorbeeld over schuldhulpverlening en het sociaal domein. De lakse houding in de aanpak van Vastenavondkamp was voor ons de druppel, maar slechts één voorbeeld in een hele trits.’ Bij de PvdA, GroenLinks en D66 denken ze er net zo over. Die partijen steunden Heerschops verzoek voor een stevig debat.

De fractievoorzitter van de SP wil meer horen dan alleen excuses van het college. ‘Het zou ze sieren als ze door het stof gingen. De bubbel waarin de wethouders leven moet worden doorgeprikt. Ze moeten beseffen dat ze de raad niet langer met vage beloften kunnen afwimpelen.’

Het interpellatiedebat vindt plaats op woensdag 27 september. In zo’n debat kunnen partijen ook moties indienen.