‘Bubbel waarin college leeft moet worden doorgeprikt’

gepubliceerd: woensdag 13 sep 2017 10.31 uur
update: woensdag 13 sep 2017 18.30 uur

Het college doet voortdurend toezeggingen aan de raad die vervolgens niet worden nagekomen. Dat stelt SP-voorman Ton Heerschop. Het college moet daarom op het matje komen.

Het uitblijven van actie in de Blerickse wijk Vastenavondkamp was voor de SP de druppel na een hele reeks voorvallen, zo laat Heerschop weten. Hij initieerde daarom een interpellatiedebat eind deze maand waarin hij het hele college ter verantwoording wil roepen.

Heerschop: ‘Alleen dit jaar zijn er al meerdere toezeggingen gedaan die niet zijn waargemaakt, bijvoorbeeld over schuldhulpverlening en het sociaal domein. De lakse houding in de aanpak van Vastenavondkamp was voor ons de druppel, maar slechts één voorbeeld in een hele trits.’ Bij de PvdA, GroenLinks en D66 denken ze er net zo over. Die partijen steunden Heerschops verzoek voor een stevig debat.

De fractievoorzitter van de SP wil meer horen dan alleen excuses van het college. ‘Het zou ze sieren als ze door het stof gingen. De bubbel waarin de wethouders leven moet worden doorgeprikt. Ze moeten beseffen dat ze de raad niet langer met vage beloften kunnen afwimpelen.’

Het interpellatiedebat vindt plaats op woensdag 27 september. In zo’n debat kunnen partijen ook moties indienen.Delen via e-mail

Uw naam *
Naam ontvanger *
E-mail ontvanger *
 


Bekijk ook

25
wo
16
do
16
vrij

vandaag op TV

Tekst TV
nieuws, informatie en activiteiten met het geluid van de radio

Het Nieuws
dagelijks nieuwsprogramma

UIT!
agendaprogramma over kunst, cultuur en evenementen

nu op de radio

De Middag van Venlo
de klassiekers van toen, de hits van nu en 't beste oét de regio