Vernieuwde opzet muziekconcours Klassiek Dominique

gepubliceerd: maandag 11 sep 2017 11.34 uur
update: maandag 11 sep 2017 14.57 uur

Het muziekconcours Klassiek Dominique wijzigt van opzet. De organisatie introduceert een nieuwe categorie voor leerlingen uit zogeheten talentklassen en de vooropleiding voor het conservatorium.

Volgens de organisatie is het niveau de afgelopen jaren gestegen, waardoor er voor beginnende musici een drempel is ontstaan om mee te doen. Door de extra categorie hoopt de organisatie het evenement toegankelijker te maken. Deze nieuwe categorie getiteld Grand Dominique is bedoeld voor leerlingen uit de vooropleiding, talentklas en musici van vergelijkbaar niveau.

Door de toegevoegde categorie is de leefijdscategorie voor de Prix Dominique verlaagd naar twaalf jaar en niet meer toegankelijk voor leerlingen van de voorlopeiding conservatorium of talentklas. Dat moet mede de eerder genoemde drempel weghalen. Om diezelfde reden is de Jeune Dominique vanaf dit jaar geen concours meer, maar een speelmiddag die open staat voor beginnende muzikanten. 

Elk jaar staat een ander instrument of instrumentgroep centraal. Dit jaar is het de beurt aan houtblazers van vijftien jaar en ouder: dwarsfluit, klarinet, saxofoon, hobo of fagot. 

Leerlingen en cursisten vanaf zeven jaar kunnen deelnemen aan het muziekconcours. De Prix Dominique vindt op 12 november plaats in Domani. 


Delen via e-mail

Uw naam *
Naam ontvanger *
E-mail ontvanger *
 


Bekijk ook

25
wo
16
do
16
vrij

vandaag op TV

Tekst TV
nieuws, informatie en activiteiten met het geluid van de radio

Het Nieuws
dagelijks nieuwsprogramma

UIT!
agendaprogramma over kunst, cultuur en evenementen

nu op de radio

De Middag van Venlo
de klassiekers van toen, de hits van nu en 't beste oét de regio